In verschillende klimaatinstallaties wordt onbehandeld leidingwater toegevoerd. Om deze installaties te beschermen kan glycol (op de juiste vorstbeveiliging) toegevoegd worden. De glycol houdt bacteriën tegen en verhoogt zo het rendement en verlengt de levensduur van de installatie.

Rofrost© propyleen en Ethyleen glycol

Door het gebruik van een goed geïnhibiteerde glycol krijgen bacteriën geen ruimte en worden kalk en roestvorming voorkomen. Rofrost© bevat een geoptimaliseerd inhibitor pakket om een maximale en duurzame bescherming te bieden tegen corrosie op zowel hoge als lage werkingstemperaturen. De inhibitoren zijn gebaseerd op carboxylaat technologie, die een beduidend langere levensduur biedt in vergelijking met de traditionele producten. De anti-corrosie prestatie kan worden aangetoond door gestandaardiseerde en specifieke corrosietesten.

Wij kunnen nieuwe glycol op de juiste vorstbeveiliging aanleveren, bijvullen en de oude glycol aftappen en via een afvalstroomnummer verwerken. Ethyleen glycol is alleen toepasbaar in de koel- en klimaattechnische industrie. Propyleen wordt vooral gebruik in voedselverwerkende industrieën.

Met een refractometer kunnen wij controleren of de aanwezige glycol op de juiste vorstbeveiliging is

Propyleen of ethyleen?

In de verschillende branches wordt een onderscheid gemaakt tussen twee glycolen. Propyleen glycol is geurloos, kleurloos en door de World Health Organization geclassificeerd als niet giftig. Deze wordt daarom toegepast in industrieën waar deze waarden van belang zijn, zoals in de voedingsindustrie. Ethyleen glycol daarentegen is efficiënter en wordt in de overige industrieën toegepast.

Ethyleen glycol: alleen toepasbaar in de koel- en klimaattechnische industrie

Rofrost Propyleen voor gebruik in voedselverwerkende industriën

 

 

 

 

 

 

 

De koffie staat al klaar

Wij hopen u genoeg informatie over glycol te hebben gegeven. Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn. U kunt bellen naar 088 4009 700 of mailen naar .