Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Inzicht in de staat van jouw installaties

Professioneel advies

Voor elk project inspecteren wij de installatie. Wil je een beter beeld van jouw installatie of de gezondheid in jouw gebouw? Dan kun je ook kiezen voor video-inspectie, specifieke metingen, bemonstering en legionella-onderzoek.

Advies voor jouw gezondheid
Waar adviseren we in?

Inzicht in jouw installaties

Met onze inspecties geven we je inzicht in de staat van je installatie(s). Je ontvangt een uitgebreid rapport met de bevindingen van onze ervaren adviseurs. Met foto’s en eventueel videomateriaal is de conditie van je installatie direct inzichtelijk. Ook geven we je advies over maatregelen die voor jouw interessant zijn voor het verlengen van de levensduur.

Duidelijk inzichtelijk rapport
Advies op maat
Direct toepasbare maatregelen

Visuele inspectie

Vermoed je dat je systemen vervuild zijn? Laat dan eens een inwendige inspectie (visuele) uitvoeren. Wij maken foto’s van de situatie en leveren deze met een passend advies aan.

> Hoe ziet een inspectierapport eruit?

Video-inspectie

Voor een uitgebreidere inspectie kunnen wij videobeelden van je systemen maken. De beelden leveren wij met bijbehorend advies en vervolgstappen aan.

> Bekijk een visuele inspectie

Laptop en camera die Rochema gebruikt bij een visuele inspectie

Legionella preventie

In stilstaand water ontstaat de legionella bacterie. Deze is levensgevaarlijk bij verspreiding. Dat gebeurt via het inademen van zeer kleine druppeltjes water. Legionellapreventie is dan ook noodzakelijk om een schone waterhuishouding in jouw pand te garanderen. Legionellapreventie verlaagt het risico op de legionellabacterie in waterleidingen. Rochema onderzoekt waar in je gebouw mogelijke risico’s zitten en maakt op basis daarvan een beheersplan. Dit is altijd praktisch en helder, zodat je precies weet wat je moet doen om legionella buiten de deur te houden. Helaas is een legionella-uitbraak niet altijd te voorkomen. Heb je een besmettingshaard van legionella? Dan kan Rochema je bijstaan om deze direct te bestrijden.

> Bespreek de mogelijkheden

Lucht- en waterkwaliteit

Weet wat er in jouw leidingen bevindt

Ons werk verrichten we op basis van relevante metingen en controles van lucht- en waterbehandelingssystemen, luchtkanalen en werkplekken. Na deze onderzoeken krijg je altijd een  professioneel advies met oplossingen op maat. Wij kunnen ook een microbiologisch onderzoek uitvoeren door het nemen van lucht- en contactmonsters op verdachte locaties. Onze onderzoek monsters laten we altijd testen in een onafhankelijk laboratorium. Van daaruit laten we ook bepalen of de aangetroffen micro-organismen schadelijk zijn.

Verbeter ook jouw installaties

Bespreek je opties

Onze adviseurs denken graag met je mee. Welke verbeteringsoptie past het beste bij jouw installaties? Laat je adviseren in een persoonlijk gesprek.

Gemakkelijk en snel onderhouden

De voordelen op een rijtje

 

 • Voor iedere installatie een passende strategie
 • Advies op maat van onze adviseur
Vraag een adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen

 • Wat is een video-inspectie?

  Voor een uitgebreidere inspectie kunnen wij videobeelden van de systemen maken. De beelden worden met bijbehorend advies en vervolgstappen aangeleverd.

 • Wat is een visuele inspectie?

  Vermoedt je dat systemen vervuild zijn, dan is het een goed idee om deze inwendig te laten inspecteren. Wij maken foto’s van de situatie en leveren deze met een bijbehorend advies aan.

 • Zitten er kosten aan het bezoek vast voor inspectie?

  Nee. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. Wij maken een afspraak met jou om de ruimte te komen bekijken. Tijdens de inspectie kunnen we aangeven wat de installatie globaal kan kosten en welke klimaatinstallatie perfect op jouw wensen aansluit.  Zodra je akkoord gaat met de offerte, maken we een afspraak om de klimaatinstallatie te komen installeren.

 • Welke werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens het onderhoud?

  De werkzaamheden verschillen per situatie. Tijdens het onderhoud zorgt Rochema ervoor dat de klimaatinstallatie optimaal blijft werken.