Het verlengen van de levensduur en verhogen van het rendement van klimaatinstallaties

Een luchtbehandelingsinstallatie heeft een relatief lange levensduur. Door veel gebruik en door weersinvloeden wordt het rendement verlaagd en kan de kwaliteit van het binnenklimaat worden aangetast. Klachten over het binnenklimaat hebben zelfs in 40% van de gevallen direct betrekking op de installatie (bron: veiligheid.nl). Het onderhouden of renoveren van een klimaatsysteem leidt nagenoeg altijd tot een verbetering van de leef- en werkomstandigheden.

Het probleem

De opdrachtgever zag dat zijn luchtbehandelingskast in een slechte conditie verkeerde. Deze kast was niet regelmatig onderhouden en daarom nam het rendement af.

De luchtbehandelingskast zoals wij deze aantroffen

De luchtbehandelingskast zoals wij deze aantroffen

De oplossing

Deze kast was zo lang niet onderhouden dat aan de binnenkant bacteriën, schimmel en roest waren ontstaan. Na inspectie hebben wij geadviseerd de luchtbehandelingskast compleet te renoveren. Binnen een aantal dagen hebben wij de kast gereinigd, ontroest, geprimeerd en gecoat. Deze ziet er nu weer compleet als nieuw uit.

De luchtbehandelingskast na het schuren

De luchtbehandelingskast na het schuren

Het resultaat

Door de renovatie heeft de opdrachtgever niet alleen een luchtbehandelingskast gekregen die er verzorgd uitziet, maar zijn ook het rendement en de levensduur van de installatie toegenomen.

Resultaat na het reconditioneren

Resultaat na het reconditioneren

Onze oplossingen

Rochema, gevestigd in Bergschenhoek, biedt verschillende oplossingen voor het verhogen van het rendement en de levensduur van klimaatinstallaties. Benieuwd naar onze diensten?

Klik hier voor onze oplossingen

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ROCHEMA

Door goed onderhoud en het aanbrengen van bescherming op uw klimaatinstallaties gaan deze langer mee, haalt u een hoger rendement en wordt de kwaliteit van het binnenklimaat verbeterd.

Kwaliteit in onderhoud van water- en luchtgekoelde systemen.